Kysy heikiltä

Kysymyksiä voi laittaa sähköpostiini hoholtta@gmail.com.  Kiitos.

17 thoughts on “Kysy heikiltä”

 1. Hei Heikki!

  Tein vaalikoneen, ja tulit kolmanneksi parhaimmaksi ehdokkaakseni, mutta vastauksiamme vertailtuani, sinun vastaukset olivat samat, kuin minulle tärkeimmät asiat. Kuitenkaan kyseisessä vaalikoneessa ei ollut kysymystä turkistarhauksesta. Vihreiden yleinen kanta kai on, että turkistarhaus on lopetettava siirtymäajalla, mutta mikä sinun henkilökohtainen kantasi on? Olen aikaisemmin kannattanut SDP:tä mutta vaihtanut nyt puoluetta, juuri tämän turkistarhausasian myötä. Muilta osin SDP:llä ja Vihreillä on minulle tärkeistä asioista aika samanlaiset ajatukset.

  1. Hei Laura

   Kiitos viestistä. Hienoa kuulla, että sijoituin noin korkealle vaalikonevertailussa.

   Eli turkistarhauksessa kantani on se, että siitä tulisi luopua kokonaan vuoteen 2025 mennessä. Olen muunmuassa liittynyt Turkistarhaton Suomi -kampanjaan (http://www.animalia.fi/turkisvastaiset).

   Monissa muissa Länsi-Euroopan maissa turkitarhauksesta on jo luovuttu tai ollaan luopumassa kokonaan. Se, että turkiseläimiä mahdollisesti kohdellaan vielä huonommin muissa maissa, kuten Kiinassa, ei ole mikään puolustus turkistarhauksen jatkamiselle ja jatkuville laiminlyönneille. Koirat, kissat ja turkiseläimet ovat kaikki yhtä arvokkaita eläviä olentoja ja niitä kaikkia pitää kohdella hyvin.

   t. Heikki Hölttä

 2. Hei Heikki!

  Jaat hyvin pitkälti samat mielipiteet kuin minä, mutta toivoisin että saisin vielä enemmän tietoa miten suhtaudut yksityisyrittämiseen, kuten esim. mitä mieltä olet EU:n yhteisestä yritysverotuksesta? Tällä hetkellä kun yrityksiä verotetaan paljon rajummin Suomessa kuin Irlannissa, jotka pitävät kynsin ja hampain kiinni omasta alhaisesta yritysverotuksestaan.

  Lakko-oikeudet ovat tärkeitä, mutta joissain tilanteissa tulisi ottaa huomioon myös pienten yksityisyrittäjien etu. Oman perheeni talouteen vaikutti mielestäni suhteettoman suuresti satamatyöläisten lakko ja lukuisat lentoliikenteen henkilöstön lakot, jolloin rahtiliikenne yritykseen vaikeutui samalla vaikuttaen myyntiin negatiivisesti. Pienillä yrittäjillä ei ole samanlaisia varajärjestelmiä kuin suurilla toimijoilla.

  Talousasioista vielä, että pidän pienempänä pahana sitä että tuetaan taloudellisesti heikkoja EU:n maita, kuin se että annetaan maiden talouden kaatua ja siten saattaisi aiheuttaa maailmanlaajuisesti enemmän ja pidempi aikaista talouden taantumista (kuten USA:n talouskriisi vaikuttaa edelleen ympäri maailmaa).

  Yksi asia mistä olen eri mieltä on asuntolainan veronvähennysoikeus. Olet mielipiteissäsi kertonut, että ensiasunnon ostajilla korkovähennys on ok. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että asuntolainaa maksavat myös pienituloiset perheelliset, joilla ei enää kyseessä ole ensiasunto.

  Ajatko tasaverotusta? Vaalikoneiden vastausten perusteella kannatat ansiotuloverotuksesta siirtymistä kulutusverotukseen, joka mielestäni tarkoittaisi pienituloisten veronmaksun lisäystä.

  Näihin itselle tärkeisiin yrittämisen ja verotuksen asioihin haluaisin vielä täsmennystä, muuten ajatusmaailmat kohtaavat hyvin. Tsemppiä vaaleihin!

  1. Hei

   Kiitos viestistä ja kysymyksistä. Mukava kuulla, että mielipiteemme ovat pitkälti samanlaisia.

   Vastauksia kysymyksiin.

   Irlannissa yritysverotus on liian alhainen moniin muihin Euroopan unionin jäsenmaihin verrattuna. Tämä antaa Irlannille epäreilun kilpailuaseman verrattuna korkeamman verotuksen maihin. Nyt kun muut euromaat joutuvat auttamaan Irlantia taloudellisesti, olisi perusteltua asettaa Irlannille yhdeksi ehdoksi yritysverotuksen noston. Tämä tasapainottaisin kilpailuasetelmia. Mielestäni jokaisen maan pitää saada päättää jatkossakin omista verotuskäytännöistään enkä kasvattaisin EU:n päätösvaltaa näissä asioissa.

   En aja tasaverotusta. Totuus kuitenkin on, että valtio tarvitsee nyt kipeästi lisää verotuloja ja mm. arvonlisäveron nostolla saadan paljon valtion kassaan lisää rahaa, jolla valtion velkaantuminen saadaan kuriin. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää pitää huolta pienituloisista ja ehkäistä tuloerojen kasvua. Siten pienituloisille pitää voida korvata arvonlisäveron nosto mm. perusturvaa suurentamalla ja tulosiirroin, esimerkiksi tukien kautta sekä alentamalla pienituloisten tuloveroprosenttia. Ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveroa ei tulisi nostaa, koska se iskisi juuri pienituloisiin kaikista kipeimmin.

   T: Heikki

 3. Hei!

  Tulit myös minulle vaalikoneessa ihan kärkisijoille. Tiedustelisinkin nyt mikä on kantasi maahanmuuttajiin? Onnea vaaleihin!

  Nina

  1. Hei Nina!

   Ja kiitos viestistä. Hienoa kuulla, että sijoituin vaalikoneessa kärkisijoille.

   Maahanmuuton suhteen linjani on selkeä. Työperäistä maahanmuuttoa ei pidä rajoittaa. Suomi tarvitsee tulevaisuudessakin osaavaa ja ahkeraa työvoimaa. Suomessa vallitsevaa lainsäädäntöä pitää luonnollisesti noudattaa ja palkat sekä edut tulee olla samanlaiset riippumatta siitä, mistä työntekijä on kotoisin. Jokainen, joka on valmis työskentelemään oman ja maamme hyvinvoinnin eteen, on tervetullut Suomeen.

   Maahanmuuttajien kotouttamiseen tarvitaan enemmän resursseja. Etenkin suomen kielen oppiminen on tärkeää, jotta maahanmuuttajat pääsevät aktiivisesti mukaan työelämään.

   Turvapaikanhakijoiden osalta hädänalaisia tulee auttaa. Kehitysavun avulla pystytään viemään tukea paikan päälle ja ehkäisemään suuria pakolaisvirtoja. Tämän takia kehitysapua ei saa leikata.

   Turvapaikanhakujärjestelmän väärinkäyttöön pitää kuitenkin pystyä puuttumaan tehokkaammin.

   Hyvää alkavaa kevättä!

   t. Heikki

 4. Heipsan,

  Vastasin Ylen vaalikoneeseen ja myös minun listallani sijoituit kärkisijoille (itse asiassa lunastit paikan nro 1).

  Mikä on kantasi uumoiltuun työttömyysturvan entistä voimakkaampaan porrastamiseen? Entäpä lasten päivähoito-oikeuden rajoittamiseen perheissä, joissa toinen vanhemmista on kotona (mahdollisesti epäonnisena, masentuneena, työttömyyskierteeseen joutuneena työttömänä työnhakijana)? Onko Suomessa rikoksia ja rötöksiä tekevä maahanmuuttaja/turvapaikanhakija/pakolainen mielestäsi oikeutettu oleskeluun maassa?

  Olen aina tähän päivään saakka antanut ääneni Vihreille. Nyt olen kuitenkin alkanut kysenalaistaa Vihreiden virkaa hallituksessa ja pohtinut jopa äänestäväni jotain toista puoluetta ainoastaan siitä syystä, ettei Vihreät tunnu saavan ääneään kuuluviin isompien puolueiden jaloissa, vaan (niin valitettavaa kuin onkin) menevät sinne, minne isoveljet käskevät ja kallistuvat päätöksissään mielestäni turhan oikealle. Nyt haluankin tietää, miten voimakastahtoisesti puolustat sekä puolueesi linjauksia että omia arvojasi. Miten Vihreiden tulee toimia, jotta puolueella on käytännön tasolla mahdollisuus vaikuttaa hallituksessa?

  Mikäli saat vastattua kaikkiin kysymyksiini, ääneni on ehdottomasti sinun!

  Ystävällisin terveisin,
  E

  1. Hei

   Kiitos viestistä. Hienoa kuulla, että olen tullut vaalikoneessa ykköseksi. Tässä vastauksia kysymyksiisi:

   1. En kannata työttömyysturvan porrastamista. Mielestäni on tärkeää pitää työtön toimintakykyisenä työttömyyden ajan, jotta uudelleen työllistyminen olisi mahdollisen tehokasta. Työttömyysturvaa kiristämällä aiheutettaisiin vain enemmän syrjätytymistä ja huonovointisuutta ja se ei edistä työllisyyttä.

   2. Mielestäni subjektiivinen päivähoito-oikeus on perusteltua. Lastenhoito on täysipäiväistä työtä eikä työtön työnhakija ehdi hakea tehokkaasti uutta työpaikkaa, jos aika kuluu lasten hoitamiseen. Tässäkin ajattelen asiaa siltä kantilta, miten työtön työllistettäisiin uudelleen mahdollisimman tehokkaasti.

   3. Jokaisessa maassa noudatetaan kyseisen maan lakeja ja jos lakia rikotaan siitä seuraa rangaistus. Jokainen ihminen ansaitsee toisen tilaisuuden enkä lähtisi karkoittamaan turvapaikanhakijaa, jos kyseessä olisi jokin yksittäinen pieni rikos. Jos rikollisuus on järjestelmällistä, siitä muotoutuu ikään kuin elämäntapa ja se jatkuu siihen puuttumisen jälkeenkin, voi viimeisenä vaihtoehtona olla karkottaminen.

   Ainoa keino millä me Vihreät saamme äänemme kuuluviin, on kannatuksen lisääminen. Sellainen hallitus, jossa kahdella suurella puolueella ei ole kahdestaan enemmistöä on huomattavasti parempi paikka saada vaatimuksia läpi kuin kahden puolueen hegemonialla hallittu hallitus.

   t. Heikki Hölttä

 5. Hei,Heikki! Olen aina edellisissä vaaleissa äänestänyt vihreitä.Olen aina kannattanut ja arvostanut niitä asioita joita te pidätte tärkeinä! Päätin nyt kokeilla Ylen vaalikonetta ja kävin annetut kysymykset läpi. Tulokseksi ja ykkösvaihtoehdoksi tulit sinä. Meidän vastauksissa oli 85% samaa. Päätin siis äänestää sinua ja toivonkin sinulle kaikkea hyvää ja valitsemistasi eduskuntaan!

  t. K

  1. Terve K!

   Hieno juttu! Kiitos tuesta ja luottamuksesta! Nyt on kova tsemppi päällä ja uskon vakaasti, että saamme loistavan vaalituloksen. Tänään taas töiden jälkeen kävelykadulle kampanjoimaan ja huomenna Raisioon.

   Oikein hyvää päivän jatkoa.

   t. Heikki

 6. Hei!

  Olet korkealla myös minun vaalikonelistallani, mutta toivon, että ajattelisit seuraavaa asiaa hieman tarkemmin.

  Subjektiivinen päivähoito-oikeus toimii seuraavasti: vahemmat, jotka eivät viitsi (esim. omien harrastustensa tai lapsen vilkkaan käytöksen vuoksi) hoitaa lastaan pitävät häntä hoidossa kymmentuntisia päiviä vaikka olisivat itse kesälomalla. Lapsi kärsii, kun hoitopaikka näyttelee hänen elämässään suurempaa roolia kuin koti. On eri asia jos vanhempi on esimerkiksi masentunut tai työnhakija. Silloin lapsi voisi olla hoidossa vaikkapa puolet viikosta tai puolet päivästä. Hoidon hinnoittelua voisi myös porrastaa nykyistä enemmän, jottei ole pakko maksaa koko kuun hoidosta vaikka lapsi olisi hoidossa vain hieman yli puolet kuusta.

  Tsemppiä vaaleihin!

 7. Hei!

  Yksi vaaliteemoistasi on “kouluille lisää rahaa”. Voisitko tarkentaa, miten aiot toimia koulujen rahoituksen puolesta, jos sinut valitaan? Mitä mieltä olet luokkakokojen suurentamisesta?

  1. Hei Elina

   Kiitos kysymyksestä.

   Yksi suuri ongelma on ollut se, että vaikka valtio on antanut Turulle rahaa luokkakokojen pienentämiseen, on Turku kiertoteitä käyttäen käyttänyt nämä rahat johonkin muuhun. Näin tehtiin mm. kun Turku ensin suurensi luokkakokoja ja sen jälkeen käytti valtiolta saadut rahat juuri suurentuneiden luokkakokojen pienentämiseen. Tällöin tulos oli plusmiinus nolla. Tämän tyyppinen toiminta ei ole mielestäni oikein ja valtuutettujen tulee pitää huolta, että valtiolta saadut luokkakokojen pienentämiseen tarkoitetut rahat myös käytetään siihen tarkoitukseen.

   Kannatan luokkakokojen pienentämistä ja kannatan myös sitovien mitoitusten käyttöönottoa . Sitovissa mitoituksissa siten, että esim. säädettäisiin minimi niin, että 800 oppilasta kohti pitäisi olla yksi kuraattori ja 1500 oppilasta kohti yksi koulupsykologi peruskoulussa.

   Hyvää syksyn jatkoa ja äänestysintoa!

   T:Heikki

 8. Jo nyt lain mukaan suojatielle astumassa olevalle
  jalankulkijalle on annettava tietä. Miten lainkuuliaisten
  kansalaisten kiusaaminen nopeusrajoituksia lisää
  alentamalla auttaa näitä lainrikkojia vastaan?

  1. Hei Juha!

   kiitos viestistä. Ongelmaa ei olisi, jos meidän liikennekulttuurimme olisi samanlainen kuin esimerkiksi Hollanissa, missä on itsestään selvyys, että jalankulkijoille ja pyöräilijöille annetaan tietä. Suomessa valitttavasti on yleisempää, että autoilija pikemminkin kiihdyttää suojatien ylittäjän nähdessään kuin pysähtyy odottamaan.

   Suurin osa jalankulkijoille tapahtuvista liikenneonnettomuuksista tapahtuu juuri suojateillä. Tämä on yksi tapa parantaa jalankulkijoiden turvallisuutta kaupunkien keskustoissa. Toivottavasti myös liikennekulttuurimme muuttuu turvallisempaan suuntaan.

   T:Heikki

Comments are closed.