Sisäilmaongelmat todellisia

Sisäilmaongelmista kärsivien ihmisten ongelmia on usein vähätelty, koska selvää tieteellistä näyttöä sisäilman ongelmilla ja näihin liittyvillä oireilla ei ole löytynyt. Näin ei enää ole. Yle uutisoi (21.2.) Helsingin yliopiston tutkimuksesta, jossa myrkyllisen sisäilman ja sairastelun välillä löydettiin selvä yhteys.

Suomessa altistuu joka päivä 100 000–200 000 suomalaislasta sisäilmaongelmille ja tutkimusten mukaan jopa kahdella kolmasosalla Suomen kouluista on sisäilmaongelmia (Aamulehti, 11.2.). Kyseessä on suuri kansanterveydellinen ongelma, johon ei ole vieläkään puututtu tarpeeksi vakavalla otteella. Nyt tulisi kuntien valtion tuella kartoittaa sisäilmaongelmista kärsivät koulut ja korjata ne terveiksi.

Turussa vihreät ovat kirjanneet yhdeksi vaalitavoitteekseen juuri sisäilmaongelmiin puuttumisen. Toivonkin, että kuntalaiset kuntavaaleissa äänestävät päättäjiä, jotka sitoutuvat ratkaisemaan tätä valtakunnallista ongelmaa.